16/3/15

El té, el gran desconegut


Fa temps que m'agrada el té, (sense deixar el café de banda) però cap a mitja tarda em ve de gust algo ben calent i més digestiu.

De casualitat fa uns dies vaig descobrir a prop de casa un lloc on fan degustacions de té, directament importat des de Xina, i realment el gust és immillorable.

Va ser l'ocasió per provar varis tés i el que m'agrada més, és el té blanc. És el que porta menys o quasi gens teïna.

Les propietats dels tés son ben conegudes, que si antioxidant, gran poder desintoxicant, antiinflamatori, anticancerigen, reforça el sistema immunitari...

Per preparar-lo (quan el té és bo) aconsellen:

  1. S'ha de posar un grapat de fulles dins una tassa + afegir-hi l'aigua (80ºC)
  2. Cobrir amb una tapa i deixar infusionar uns segons. S'ha de llençar aquesta aigua (Rentes el té)
  3. Les mateixes fulles que has colat, les tornes a posar dins de la tassa + cobrir-ho de nou amb aigua (80 ºC)
  4. Deixar infusionar 1 minut (o més si t'agrada més fort). Colar i llest per pendre.
Petit truc: Les fulles que s'han utilitzat per fer aquest té contenen encara moltes propietats, les pots deixar macerant amb aigua tota la nit i després la pots utilitzar com a tònic per la pell. És molt nutritiu i deixa la pell molt fina, hi ha qui diu que és el secret dels xinesos que tenen una pell de bebé....

Amb l'excusa del té, acabo de fer unes bossetes suuper mones, ideals per regalar.

Us deixo amb el procès:

Necessites:
- retalls de paper (mida 10x5cm)
- bosses de plastic transparent
- fil i una etiqueta
- crop a dile per fer forats i grapadora




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails