3/10/10

Receptes de pa

 
Aquí us deixo 3 receptes (són les que he tingut més bon resultat després de fer uns quants nyaps)
La primera és el PA BÀSIC (l'he titulat pa de llet perquè queda més esponjós que amb aigua) amb crosta cruixent.

La segona recepta és el PA amb XOCOLATA i NOUS. Ideal per esmorzar o berenar.
Com totes les receptes es poden fer variacions, i en comptes de la xocolata pots fer-lo de llavors (a la foto és una barreja de pipes, llavors de girasol, de sèsam i d'amapola.) També he provat de fer-lo d'olivada (se n'ha de posar molt poquet).

I la última el PA de BRIOIX molt esponjós i amb una crosta més tova.

Aquestes 3 receptes són fetes amb el programa 1 o 2 ja que és el que el pa reposa més temps i puja molt. (Dura unes 3h30min entre barrejar reposar i coure).
S'ha de tenir en compte que és molt important l'ordre d'introduïr els aliments, primer els líquids, sal, sucre, farina i per últim el llevat de forner que no ha d'entrar en contacte amb la sal.
Quan la massa és homogènia (uns 20-30' d'amassar fent pauses) afegir els complements (llavors, xocolata, nous, poma, ceba, el que es vulgui). Si teniu panificadora, sabeu que és quan fa els piiiiiiips!
La farina després de mirar i mirar i comparar la compro al Lidl, és ecològica i surt molt bé de preu. Al Mercadona compro el llevat són uns paquetets de 25gr i la  llet sense lactosa.

Si no teniu panificadora, és una mica més feixuc s'ha d'amassar bé i deixar-ho reposar com a mín 1h (la massa dobla el volum) i després al forn. (per a que quedi la crosta cruixent s'ha de posar 1 recipient d'aigua per a que l'ambient estigui humit, això és el que posa als llibres, no ho he provat mai...

Ja em direu com us va!!

5 comentaris:

Elena ha dit...

nyam,nyam!!
M'acaba d'entrar una gana...!
Ptns!!

Jana ha dit...

Jo vull probar el de xocolata i nous!!!

Pin Aprils! ha dit...

uooooooooooooo! crec molt que un dia d'aquests provaré aquestes receptes tant boneeeeeeeeeeeeeeeeeeees!!! k segur k són més bones que les meves galetes XD ajjajjaja

jo tmpc tinc nespresso.... hopelines! al pas k vaig em kedaré sense curtina!!!

jajajaj a vere com va la panificadora nova heeeeee! k la irene ja m'ha informat XD

aleeeeeeeeeeeeeeeee! petons!

Glòria Puigdemont ha dit...

M'he de sincerar.... soc culpable de pensar que això de fer el pa a casa era una "xorrada".
Però ara al nen li han tret el pa de farina de blat, i es un GRAN PROBLEMA.
Molt aviat compartirem una altre afició.
Molts petons

cristina ha dit...

Jo m'apunto a menjar-lo.
Em sembla que triare el de briox, que te pinta de ser molt bo.
La teva fan nº uan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails